Argentyńskie szaszłyki z kurczaka

0 (0 ocen)

Szaszłyki są naprawdę wyśmienite. Ja podaję je z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.

Składniki:

  • 60 dag filetu z kurczaka,
    sól, pieprz,
    1/2 szkl. oleju,
    1/2 łyżeczki oregano,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    1/2 łyżeczki ostrej papryki,
    3 ząbki czosnku,
    czerwona i żółta papryka,
    2 pomidory,
    2 cebule.

Argentyńskie szaszłyki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić na średniej wielkości kawałki. W misce zmieszać olej z przyprawami, doprawić sola i pieprzem oraz dodać posiekany czosnek. Marynować ok. 1-2 godz.
  • 2. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę, pomidory i cebule pokroić w ósemki.
  • 3. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian kurczaka, pomidory, cebule i papryki. Grillować ok. 20 min.

Komentarze

Podobne przepisy