Anyżki

0 (0 ocen)

  • 60 min

mało kaloryczne ciastecza, są łatwe, smaczne i tanie

  • 60 min

Składniki:

  • 25 dag cukru
    30 dag mąki
    4 jaja
    1 łyżeczka anyżu
    tłuszcz i mąka do wysmarowania blachy

Anyżki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Anyż zemleć. Jaja umyć, dodać cukier i ubijać około 30-40min. Mąkę przesiać i dodać do masy, całość delikatnie wymieszać łyżką. Dodać zmielony anyż. Na wysmarowaną i wysypaną mąką blachę nakładać łyżeczką malutkie okrągłe placuszki. Piec w niskiej temperaturze w piekarniku.

Porady

Żeby skrócić czas, można ubijać mikserem. Ciasteczksa można formować za pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy