Agrestowy ucieraniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka, miękka palma, cukry ubić mikserem z 5 minut - masa będzie "zważona" ale to ma tak być
2.wsypać mąkę z proszkiem i utrzeć na dość gęste ciasto
3.tortownica 20cm i foremka 15x15 wyłożyć papierem do pieczenia - rozdzielić ciasto, dać agrest
4.KRUSZONKA: po 100 gram cukru-mąki krupczatki-masła miękkiego = wyrobić na kruszonkę i posypać ciasta........ piec w 200C około 40 minut po 35 minutach sprawdzić patyczkiem czy ta mniejsza foremka jest już upieczona, jeśli patyczek suchy to wyjąć z piekarnika i dalej piec tortownicę
5.POLEWA: polewę czekoladową wyjąć z torebki do miski, dać 1 łyżkę śmietany 18% i nad gotującą się wodą wszystko wymieszać i polać ciasta
Komentarze