Zupka kalafiorowo- brokułowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Korzystając z wysypu świeżych warzyw powstała fajna zupka. kalafior, brokuł i plasterki pieczarek. Podana z świeżym gotowanym jajeczkiem i odrobiną koperku. Syta zdrowa i lekka zupka smakuje przez cały rok .

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kalafior

    1 brokuł

    15 dag pieczarek

    1 szklanka śmietany 30%

    sos sojowy

    sól morska

    1 łyżka masła

    4 jajka

    pieprz

    koperek

    4 ziemniaki młode

Zupka kalafiorowo- brokułowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Brokuła i kalafior myjemy osuszamy kroimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Pieczarki kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w ćwiarteczki.

    Na patelni na masełku podsmażamy pokrojone pieczarki i pokrojone ziemniaczki. Do garnka z wodą wkładamy pokrojony kalafior i brokuł. Zagotowujemy. Solimy do smaku. Dodajemy podsmażone pieczarki i ziemniaki.
  • 2. Wszystko razem gotujemy. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem. Kiedy warzywa robią się miękkie dolewamy śmietanę 30 % zagotowujemy. Dodajemy pokrojony koperek. podajemy z ćwiartkami jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy