Zupa ogórkowa z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna zupa ogórkowa zaprawiona maslanką

  • 60 min

Składniki:

  • 2l gotowanego wywaru mięsno-warzywnego
    50 dkg ogórków kiszonych
    5 ziarenek ziela angielskiego
    3 listki laurowe
    pieprz, sól
    40 dkg ziemniaków młodych
    2 ząbki czosnku
    200 ml maślanki
    1 pęczek koperku
    6 dkg margaryny pro-activ

Zupa ogórkowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wywaru mięsno-warzywnego, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować całość około 20 min aż ziemniaki będą miękkie. Ogórki kiszone zetrzeć na tartce o grubych oczkach,czosnek posiekać dodać do zupy gotować około 10 min. Zupę zaprawić maślanką. Doprawić do smaku koperkiem wymieszanym z margaryną.Doprawić pieprzem i solą.Zupę podawać z mięsem z wywaru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy