Taki krem podaję na ciepło z dodatkiem plastrów smażonej cukinii
30 min
Składniki:
1,5 cukinii
1 marchewka
1 cebula
3 ząbki czosnku
kawałek selera
1 mała pietruszka
500 ml bulionu
75 g masła
3 młode listki selera
120 g sera Camembert z ziołami
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
ziarna sezamu do posypania
Zupa krem z cukinii z serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Oczyszczone warzywa pokroić w kostkę .
2.W rondlu rozgrzać masło.Dodać przygotowane warzywa,obrany czosnek,listki selera.Smażyć przez około 7 minut na małym ogniu często mieszając.Następnie zalać bulionem tak by warzywa były przykryte .Zamieszać ,przykryć i dusić do miękkości.. Warzywa zdjąć z ognia dodać ser. .Zmiksować na gładki krem.Doprawić solą,pieprzem do smaku.
3.Przed podaniem posypać sezamem i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
.
Komentarze