Zupa-krem z białej fasoli z selerem

0 (0 ocen)

  • 30 min

"Prosta i ciekawa zupa

  • 30 min

Składniki:

  • puszka białej fasoli
    kostka rosołowa
    średnia pietruszka
    3 średnie ziemniaki
    2 łyżki selera marynowanego
    przyprawy do smaku wg uznania

Zupa-krem z białej fasoli z selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy.
  • 2. Fasolę razem z wodą z puszki zagotowujemy w garnku, dodajemy ugotowana wcześniej warzywa, przyprawiamy i gotujemy 5 min.
  • 3. Z kostki rosołowej przygotowujemy bulion, zalewając ją 250 ml wrzątku. Wlewamy do warzyw i razem zagotowujemy.
  • 4. Podajemy z łyżką selera na wierzchu. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy