Zupa kalafiorowa z lanym ciastem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Łatwa i szybka w przygotowaniu . Lekka i bardzo dobra.

  • 40 min

Składniki:

  • Mała porcja włoszczyzny

    4 skrzydełka z kurczaka


    Kalafior ok 30 dag

    poł szklanki śmietany

    sól,pieprz do smaku

    1 jajko

    2 łyżeczki mąki

    natka pietruszki

Zupa kalafiorowa z lanym ciastem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Skrzydełka zalać wodą,zagotować ,usunąć szumowiny ,dodać pokrojoną włoszczyznę oraz podzielony na cząstki kalafior,przyprawić solą i pieprzem do smaku,gotować pod przykryciem.Ugotowana włoszczyznę wyjąć.Podprawić zupę śmietaną.

    .Przygotować kluski:jajko wybić do kubka ,wsypać mąkę i dokładnie wymieszać,dodać łyżkę drobno pokrojonej natki,następnie wlać je cienkim strumieniem na gotującą się zupę.Przed podaniem włożyć z powrotem włoszczyznę i kalafior.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy