Krem z warzyw z dodatkiem przecieru pomidorowego i kapusty włoskiej jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest wyrazisty i pożywny.
1 min
Łatwy
Składniki:
1,5 l bulionu drobiowego
2 marchewki
Pietruszka
Kawałek selera
Por
Pół kapusty włoskiej
2 ziemniaki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Natka pietruszki
Sól, pieprz
Zupa jarzynowa przecierana z dodatkiem kapusty włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić na kawałki, zalać rosołem, ugotować na miękko. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy. Zupę zdjąć z gazu i zmiksować na krem i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i podać z grzankami.
Komentarze