Zupa jarzynowa przecierana z dodatkiem kapusty włoskiej

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Krem z warzyw z dodatkiem przecieru pomidorowego i kapusty włoskiej jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest wyrazisty i pożywny.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 l bulionu drobiowego
    2 marchewki
    Pietruszka
    Kawałek selera
    Por
    Pół kapusty włoskiej
    2 ziemniaki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz

Zupa jarzynowa przecierana z dodatkiem kapusty włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić na kawałki, zalać rosołem, ugotować na miękko. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy. Zupę zdjąć z gazu i zmiksować na krem i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i podać z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy