Zupa fasolowa z papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zupa fasolowa z dodatkiem papryki, która nadaje nam walory smakowe i sprawia, że zupa jest pyszna.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 50 dag fasoli
    • ½ kg ziemniaków
    • 2 marchewki
    • Wywar rosołowy
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • ½ szk. śmietany 18 %
    • 2 papryki czerwone
    • Papryka ostra
    • Sól
    • Przecier pomidorowy 200 ml

Zupa fasolowa z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na 3 godziny.
  • fasola 2. Następnie odcedzić, zalać wywarem i gotować 40 minut.
  • ziemniaki 3. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do fasoli.
  • marchew 4. Marchew również obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy.
  • papryka 5. Paprykę kroimy w paseczki, gotować aż warzywa będą miękkie.
  • przecier 6. Dodać przecier.
  • 7. Doprawić solą oraz papryką.
  • śmietana 8. Mąkę rozrobić ze śmietaną, hartując wlać do zupy, chwilkę gotujemy.
  • zupa 9. Zupa gotowa.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy