Ziemniaki z patelni z bekonem

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:


  • 800 g ziemniaków ugotowanych w łupinach
    200 g bekonu
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    4 czerwone cebule
    4 łodygi selera naciowego
    2-3 suszone pomidory
    sól ,pieprz

Ziemniaki z patelni z bekonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki z patelni z bekonem 1. Ziemniaki ugotować w łupinach . Obrać , pokroić na połówki ,ćwiartki w zależności od wielkości.. Bekon pokroić w paski i na dużej rozgrzanej patelni wysmażyć na chrupko. Dodać musztardę , podgrzać.
    Cebule pokroić w krążki . Dodać do bekonu , poddusić. Listki selera odkroić , a łodygi pokroić w krążki , dodać do cebuli z bekonem , poddusić . Dodać pomidory , ziemniaki , usmażyć na złocisto , ostrożnie odwracając. Doprawić solą i pieprzem , ozdobić listkami selera.

Komentarze

Podobne przepisy