Ziemniaczki z masłem szałwiowym

0 (0 ocen)

Dodatek do dań z grilla

Składniki:

  • ok 0,5 kg ziemniaków
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
    kilka listków szałwii
    1 ząbek czosnku
    5 dkg sera żółtego

Ziemniaczki z masłem szałwiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki z masłem 1. Ziemniaki zagotować i gotować przez 10 minut. Wyłączyć i odcedzić. Nakroić je na cztery. Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną szałwią i przyprawami.
  • Ziemniaki na folii 2. Ziemniaki ułożyć na filii aluminiowej, posypać serem żółtym i papryką słodką, zawinąć i piec na grillu 20-30 minut. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy