ZIEMNIACZANE ŁÓDKI

0 (0 ocen)

pyszne ziemniaczki zapiekane z mięsem mielonym, papryką i kalafiorem

Składniki:

  • Składniki podstawowe zestaw b:
    15 dag mięsa mielonego
    kilka różyczek mrożonego kalafiora
    kawałek czerwonej papryki
    Składnik podstawowy dodatkowy:
    6 ziemniaków
    Składniki robocze:
    papryka ostra w proszku, pieprz ziołowy, 1 łyżeczka natki pietruszki suszonej, 1 łyżeczka startego sera, sól, 1 łyżka ketchupu pikantnego lub koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oliwy
    Dekoracja:
    natka selera

Ziemniaczane łódki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy.Kalafiora zaparzamy we wrzątku. Mięso podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, a na końcu rozdrobnionego kalafiora, mieszamy z przyprawami, dodajemy ketchup. Z ziemniaków odcinamy czubek, wydrążamy środek, nakładamy farsz, posypujemy odrobiną sera, zapiekamy ok. 10 min. w 180 stopniach. Ozdabiamy natką.

Komentarze

Podobne przepisy