Zielone spaghetti

0 (0 ocen)

  • 40 min

spaghetti nie zawsze musi być pomidorowe

  • 40 min

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti
    1 torebka mrożonego szpinaku
    1/2 szkl wody
    2-3 ząbki czosnku
    1okrągły serek camembert o smaku orzechowym
    20 dag żółtego sera np gouda
    przyprawa uniwersalna

Zielone spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Szpinak wrzucić do garnka, podlać wodą i gotować, aż rozmarznie. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodać sery żółty starty na drobnych oczkach i pleśniowy w drobną kosteczkę. Doprawić wegetą. Szpinak wymieszać z makaronem, podawać gorące.

Porady

szpinak nie musi być mrożony

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy