Zapiekanka z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Bakłażan pokroić na 3 cm. krążki,usunąć gniazda
nasienne,umyć,paskami zdjąć część skórki,lekko posypać solą
i pieprzem.Pozostałe warzywa oczyścić,umyć i pokroić: czosnek w
kostkę,ogórki w zapałkę,pomidor w kostkę,por w piórka,marchew
zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Kiełbasę pokroić w
kostkę,ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub rozdrobnić
blenderem,bazylię posiekać.
2.
Na patelni rozgrzać olej,zeszklić
czosnek i por.
3.
Dodać pozostałe warzywa,kiełbasę i smażyć do
czasu odparowania wody
4.Na koniec włożyć pomidory,chwilę smażyć,przyprawić do smaku
przyprawami,wlać keczup,wsypać bazylię i wymieszać.
Komentarze