Zapiekane roladki

0 (0 ocen)

  • 50 min

Mięsko zawsze w innej formie

  • 50 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 duży por
    10 dag boczku w plasterkach ub 6 plastrów wędliny
    1 mała czerwona papryka
    olej
    sól, pieprz, papryka słodka

Zapiekane roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filety rozciąć na płaty. Rozbić. Mięso posypać przyprawami.
    2, Por sparzyć w gorącej wodzie. Pokroić. Położyć na mięsie. Przykryć plasterkami sera potem boczku. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paseczki. Położyć na boczku. Całość ciasno zwinąć.
    3, Roladki pociąć w plasterki o szerokości 2 cm. Ślimaczki ponabijać na wykałaczki.
    4. Roladki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiec w temperaturze 170 stopni ok 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy