Zapiekane naleśniki z salami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Smaczna potrawa, nadająca się zarówno na obiad jak i na kolację.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na ciasto:
    -2 jaja
    -2 szklanki mleka
    -sól
    -mąka
    Na farsz:
    -pierś kurczaka
    -przyprawa kebab-gyros
    -salami
    -pomidory
    Dodatkowo:
    -ser żółty
    -koncentrat pomidorowy
    -woda
    -bazylia
    -sól
    -pieprz
    -śmietana

Zapiekane naleśniki z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka dokładnie oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą i wstawić do lodówki na godzinę.
    Z składników na ciasto robimy ciasto naleśnikowe i je smażymy.
  • 2. Kurczaka po godzinie wyjmujemy z lodówki i smażymy.
    Na połowę naleśnika układamy cienkie plastry pomidora, cienkie plastry salami i kawałki kurczaka. Składamy go w pół, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym serem i podpiekamy w piekarniku tak, aby ser się roztopił.
  • 3. Koncentrat rozrabiamy z wodą, dodajemy bazylię, zagotowujemy, dodajemy sól, pieprz i zagęszczamy śmietaną.
    Naleśniki podajemy z sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy