12 kromek chleba tostowego
1 puszka tuńczyka w kawałkach
1 op łososia wędzonego (100 g)
1 serek kanapkowy śmietankowy
roszponka
1 większy pomidor
oliwki
sos:
2 łyżki pasty tahini
1 ząbek czosnku
chili w proszku lub w nitkach
sól i pieprz
1 łyżka soku z cytryny
Sposób przygotowania przepisu:
Wypasione kanapki
1.
Tahinę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi składnikami, dodać ok. 3 łyżki wody i połączyć.
Chleb tostowy opiec na patelni grillowej. Roszponkę opłukać i osuszyć, pomidora obrać i pokroić w plastry, oliwki przekroić wzdłuż na pół.
Chleb posmarować sosem z tahini, na to ułożyć plastry łososia lub łyżkę tuńczyka oraz pomidora. Na drugą kromkę nałożyć serek i oliwki oraz sałatę. Kromki złożyć i docisnąć. Przekroić na pół i zajadać :)
Porady
Można wykorzystać dowolna sałatę, a serek śmietankowy zastąpić fetą.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze