To ciasto nie tylko ładnie wygląda ale również pysznie smakuje.
60 min
Składniki:
Składniki na tortownicę:
1 kg sera w wiaderku, 200 ml śmietany 30%, 5 łyżek cukru, 1 galaretka w kolorze zielonym, 2 galaretki czerwone, 1 galaretka żółta, okrągłe biszkopty, szklanka malin, cukier waniliowy, sok z połowy cytryny, 1/3 szklanki przegotowanej zimnej wody.
Wspomnienie lata-tęczowy sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Następnie delikatnie wymieszać z serem i podzielić na 3 równe części. Czerwoną galaretkę rozpuścić w 250 ml wody, odstawić do ostygnięcia.
2.Przygotować tortownicę oraz poncz do nasączenia biszkoptów: połączyć ze sobą 2 łyżki cukru, sok z połowy cytryny oraz 1/3 szklanki przegotowanej wody. Nasączone biszkopty ułożyć w tortownicy.
3.Gdy czerwona galaretka zacznie tężeć połączyć ją z jedną częścią sera, wymieszać i wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki. Czynność powtórzyć z zieloną oraz z żółtą galaretką. Wierzch udekorować malinami. Na koniec wylać czerwoną galaretkę rozpuszczoną w dwóch szklankach wody.
Komentarze