Wrap z pastą z tuńczyka i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybki i sycący lunch.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 placek tortille
    1 mała puszka tuńczyka
    1 korniszon
    1/4 cebuli czerwonej
    1-2 łyżki majonezu
    So, pieprz

    Kilka listków świeżego szpinaku
    2-4 plasterki pomidora

Wrap z pastą z tuńczyka i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odcedzić z zalewy, dodać majonez, drobno pokrojonego w kostkę korniszona i cebulę, majonez i wymieszać do prawić do smaku solą i pieprzem. Tortille możemy podgrzać delikatnie na patelni wtedy befzie się łatwiej zwijać. Na tortilli ułożyć kilak listków świeżego szpinaku, na to 2-4 plasterków pomidora i pastę z tuńczyka. Przeciwległe boki tortilli zagiąć do środka po czym zwinąć tortille w rulon, przekroić na pół w poprzek. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy