Włoskie śniadanie z angielskim serem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wspaniałe śródziemnomorskie śniadanie, jednakże z typowo angielskim serem. Niesamowite w smaku - rozkosz dla podniebienia!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidorki koktailowe: 20 sztuk
    - ser cheddar (mocno dojrzały): 15 plastrów
    - ciabatta lub bagietka: 2 sztuki
    - masełko ziołowe: 3 łyżki

Włoskie śniadanie z angielskim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chrupiącą świeżą ciabattę kroimy na pół. Możemy użyć też dobrej bagietki wiejskiej, którą lekko opiekamy w tosterze.
    Nakładamy cienko masło ziołowe.
    Ser cheddar (ja używam sprowadzanego z Anglii, mocno dojrzałego) kroimy w cienkie plastry. Jest to o tyle trudne, że dojrzały bardzo się kruszy, ale też ma to swój urok. Wystarczy cienki plaster, bo ser jest bardzo wyrazisty w smaku.
    Takie kanapeczki podajemy z pysznymi słodkimi pomidorkami koktajlowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy