Wiosenne roladki z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą w misce czyli- mleko, wodę w której rozpuszczamy 2 łyżki barszczu instant, jajko, mąkę, sól i olej. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na 30 minut. W tym czasie ucieramy łyżką serek wiejski na gładką masę, dodajemy pokrojony w drobną kosteczkę ogórek, posiekany szczypiorek i rzodkiewkę. Wsypujemy rzeżuchę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek gotowy.
Naleśniki smażymy na teflonowej patelni ( wtedy nie musimy już dodawać oleju). Usmażone naleśniki – 6 sztuk- układamy na folii aluminiowej w kształt prostokąta. Smarujemy twarożkiem, delikatnie formujemy roladę. Owijamy ściśle w folię, wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu kroimy w plastry.
Komentarze