Wiosenne roladki z twarożkiem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Różowe naleśniki z lekkim nadzieniem z twarożku i wiosennych nowalijek

  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO NALEśNIKOWE:
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - mleko: 1 szklanka
    - woda: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - barszcz czerwony instant: 2 łyżki
    - sól: 2 szczypty
    - olej: 1 łyżka
    FARSZ:
    - serek wiejski: 350 gramów
    - ogórek szklarniowy: 0.25 sztuki
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - rzodkiewka: 5 sztuk
    - rzeżucha świeża: 3 łyżki
    - sól: 3 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty

Wiosenne roladki z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśnikowe roladki 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą w misce czyli- mleko, wodę w której rozpuszczamy 2 łyżki barszczu instant, jajko, mąkę, sól i olej. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na 30 minut. W tym czasie ucieramy łyżką serek wiejski na gładką masę, dodajemy pokrojony w drobną kosteczkę ogórek, posiekany szczypiorek i rzodkiewkę. Wsypujemy rzeżuchę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Twarożek gotowy.
    Naleśniki smażymy na teflonowej patelni ( wtedy nie musimy już dodawać oleju). Usmażone naleśniki – 6 sztuk- układamy na folii aluminiowej w kształt prostokąta. Smarujemy twarożkiem, delikatnie formujemy roladę. Owijamy ściśle w folię, wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu kroimy w plastry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy