Na trzy porcje:
sałata lodowa
3 pomidory
3 jajka na twardo
puszka tuńczyka
puszka kukurydzy
zielony ogórek
ser żółty
ser feta
3 łyżki majonezu
łyżka musztardy
sól i pieprz
Wiosenna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę umyć i porozdzielać równo do trzech miseczek. Dodać obrane i pokrojone w ćwiartki pomidory, jajka. Odsączyć tuńczyka i równo poprzekładać. Do tego pokrojony w kostkę ogórek i ser feta. Dodać kukurydzę. Na koniec całość polać sosem (majonez + musztarda). Można posypać z wierzchu żółtym serem. Pycha!
Porady
W doborze składników panuje absolutna dowolność. Ser feta można zastąpić mozzarellą. Do sałatki pasuje podsmażona papryka lub małe jalapeno.
Komentarze