Jest pyszna, a jej przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.
30 min
Składniki:
20 dag drobnego makaronu (np. gwiazdki)
średnia czerwona papryka
długi ogórek zielony
puszka kukurydzy
połowa cebuli białej
połowa cebuli czerwonej
po 10 szt oliwek zielonych i czarnych
sól, pieprz, majonez
natka pietruszki do dekoracji
Wiosenna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu, odcedzamy, studzimy.
Paprykę i ogórek kroimy w kostkę, cebule w piórka, oliwki w plasterki, kukurydzę osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki łączymy, dodajemy przyprawy i majonez, mieszamy.
Przekładamy do salaterki, schładzamy w lodówce min. 1 godz.
Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Komentarze