Waniliowe placuszki podawane z dipem jogurtowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Waniliowe placuszki spokojnie przygotujecie w 30 minut. Nie zawierają w sobie składników, których nie kupicie w każdym sklepie. Podawane z dipem jogurtowym nabiorą charakteru i wyrazistości.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    200 g serka homogenizowanego waniliowego
    100 ml jogurtu naturalnego
    50 g miodu
    50 g cukru
    20 g margaryny "śniadaniowa" marki Bielmar
    15 g proszku do pieczenia
    1 jajko

Waniliowe placuszki podawane z dipem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztapiamy. Studzimy. Mąkę, cukier, serek homogenizowany, proszek do pieczenia i jajko łączymy ze sobą. Krótko miksujemy. Dodajemy rozpuszczoną margarynę. Miksujemy. Patelnie mocno rozgrzewamy. Kładziemy 1-2 łyżki ciasta. Smażymy z obu stron na rumiano. Studzimy. Jogurt łączymy z miodem. Podajemy z jeszcze ciepłymi plackami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy