Waniliowe placuszki spokojnie przygotujecie w 30 minut. Nie zawierają w sobie składników, których nie kupicie w każdym sklepie. Podawane z dipem jogurtowym nabiorą charakteru i wyrazistości.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
250 g mąki pszennej
200 g serka homogenizowanego waniliowego
100 ml jogurtu naturalnego
50 g miodu
50 g cukru
20 g margaryny "śniadaniowa" marki Bielmar
15 g proszku do pieczenia
1 jajko
Waniliowe placuszki podawane z dipem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę roztapiamy. Studzimy. Mąkę, cukier, serek homogenizowany, proszek do pieczenia i jajko łączymy ze sobą. Krótko miksujemy. Dodajemy rozpuszczoną margarynę. Miksujemy. Patelnie mocno rozgrzewamy. Kładziemy 1-2 łyżki ciasta. Smażymy z obu stron na rumiano. Studzimy. Jogurt łączymy z miodem. Podajemy z jeszcze ciepłymi plackami.
Komentarze