Waniliowe biszkopty z kremem różanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopciki:
Jajka ubijamy na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Suche składniki łączymy z ubitą masą i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. Wyciskamy niewielkie ale równej wielkości porcje masy na papier do pieczenia bądź na sylikonową matę do robienia makaroników. Biszkopciki pieczemy w temp 180st.C przez około 8 do 10 minut.
2.Krem:
Śmietanę lekko ubijamy, dodajemy olejek różany i odrobinę różowego barwniki spożywczego. Następnie dodajemy cukier puder zmieszany z fixem, miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy porcję kremu na połówkę biszkopcika i przyklejamy drugi biszkopt. Gotowe ciasteczka możemy oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze