Truskawkowiec

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie ciasto idealne dla niezapowiedzianych gości

  • 20 min

Składniki:

  • - gotowy spód ciasta
    - gotowy krem do karpatki np. Delecta
    - truskawki do dekoracji
    - 500 ml mleka
    - 200g masła lub margaryny

Truskawkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z 500 ml mleka odlać 1 szklankę. Rozprowadzić w niej zawartość torebki (gotowego kremu do karpatki). Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony proszek. Całość chwilę gotować ,energicznie rozcierając ewentualne grudki. Po dokładnym wystudzeniu zmiksować masę z miękkim tłuszczem. Rozprowadzić na gotowym spodzie. Udekorować truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy