Truskaweczka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto dla wielbicieli truskawek.

  • 60 min

Składniki:

  • spód biszkoptowy
    1 masło
    1 szklanka cukru
    2 galaretki truskawkowe
    1 kilogram truskawek ( mogą być mrożone)
    żelatyna ( 50 g)

Truskaweczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do tortownicy wkładamy spód biszkoptowy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy zmiksowane truskawki. Jedną galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w szklance wody i ostudzona wlewamy do masy, mieszamy. Gotową, lekko tężejącą masę truskawkową wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki. Gdy zastygnie wylewamy kolejna galaretkę rozpuszczoną w 0,5 litra wody i ponownie chłodzimy. Ciasto należy przechowywać w lodówce.

Porady

Zamiast truskawek możemy użyć bananów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy