Truflowo-wiśniowy przekładaniec iwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać żółtka,ubić wszystko ,powoli,ręcznie dodawać małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao,powoli wymieszać,piec ok ,30-35 min do suchego patyczka w temp.180 st.Wystudzony biszkopt przekroić na pół.
Pokrojone trufle rozpuścić w gorącej kremówce i zostawić min,na 6-8 h do schłodzenia i zgęstnienie,ja zostawiam na całą noc,bardzo zimną masę krótko ubić na najwyższych obrotach,żelatynę rozpuścić w 50 ml wody i letnią wlać do masy ,zmiksować ,gotową masę wyłożyć na jednym blacie,chwilę schłodzić,przykryć drugim blatem.
2 szklanki wody zagotować,wsypać galaretki,wymieszać do rozpuszczenia,wsypać wiśnie,najlepiej mrożone,bo momentalnie galaretka sztywnieje,od razu wykładać na biszkopt,
ubić kremówkę z dwoma łyżkami cukru pudru,dodać mascarpone,zmiksować,rozprowadzić po zastygłej galaretce,wyrównać,posypać startą gorzką czekoladą lub słodkim kakao
Komentarze