Tosty ziemniaczano-marchewkowe z pieczarkami, serem i cukinią

0 (0 ocen)

  • 35 min

Warzywne placki bardzo lubią moi domownicy .Ja postanowiłam ich zaskoczyć robiąc z placków pyszne tosty.

  • 35 min

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków

    1 cebula

    1 duża marchewka

    1 jajko

    2 łyżki mąki

    sól,pieprz do smaku

    0,5 małej cukinii

    200 g pieczarek

    plastry żółtego sera

    olej do smażenia

Tosty ziemniaczano-marchewkowe z pieczarkami, serem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ziemniaki obrać,opłukać.Zetrzeć razem z cebulą i marchewką na tarce o drobnych oczkach.Masę odstawić a następnie odlać nadmiar soku.Połączyć z jajkiem i mąką.Doprawić do smaku.Na rozgrzanym tłuszczu smażyć z obu stron rumiane placki.Układać na blaszce wyłożonej aluminiową folią

    2.Pieczarki oczyścić,pokroić w plastry.Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu ,przyprawiając solą i pieprzem.Rozłożyc na ziemniaczanych plackach.Nakryć serem.

    3.Cukinię opłukać,pokroić w plastry, oprószyć solą.Pozostawić na 10 minut.Następnie usmażyć i rozłożyć na serze.

    4.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy