Pyszne śniadanie składające się z tosta z sadzonym jajkiem , owiniętym porem . Oryginalny rodzaj podania sprawi, że ten rodzaj przekąski przypadnie nam szczególnie do gustu i będziemy ją często serwować naszym domownikom .
Tosty z porem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone i oprószone tymiankiem , solą i pieprzem pory gotujemy w garnku z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego około 7 minut , a następnie wstawiamy je na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 150 st C.
Kromki chleba smarujemy musztardą i zapiekamy w piekarniku 3-4 minuty. Pory wyjmujemy z piekarnika przecinamy je wzdłuż , każdą połówkę nakładamy na jedną kromkę zwijając por , by utworzyć rodzaj gniazdka. Do każdego gniazdka wbijamy po jednym jajku doprawiamy solą i pieprzem i pieczemy jeszcze 5 minut . Tosty podajemy gorące z zieloną sałatą.
Komentarze