Tosty z porem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne śniadanie składające się z tosta z sadzonym jajkiem , owiniętym porem . Oryginalny rodzaj podania sprawi, że ten rodzaj przekąski przypadnie nam szczególnie do gustu i będziemy ją często serwować naszym domownikom .

  • 45 min

Składniki:

  • 4 kromki pszenno- żytniego chleba

    4 jajka

    2 pory

    2 łyżki musztardy

    ziele angielskie

    tymianek

    liść laurowy

    sól i pieprz

Tosty z porem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone i oprószone tymiankiem , solą i pieprzem pory gotujemy w garnku z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego około 7 minut , a następnie wstawiamy je na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 150 st C.
    Kromki chleba smarujemy musztardą i zapiekamy w piekarniku 3-4 minuty. Pory wyjmujemy z piekarnika przecinamy je wzdłuż , każdą połówkę nakładamy na jedną kromkę zwijając por , by utworzyć rodzaj gniazdka. Do każdego gniazdka wbijamy po jednym jajku doprawiamy solą i pieprzem i pieczemy jeszcze 5 minut . Tosty podajemy gorące z zieloną sałatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy