Tortilla na zielono

0 (0 ocen)

Zdrowa propozycja na lunch do pracy, szkoły lub po prostu szybki obiad lub wczesną kolację.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:

    2 placki pełnoziarnistej lub pszennej tortilli
    1 cukinia
    pół awokado
    pół kostki sera feta (50g)
    6-8 czarnych oliwek
    3 łyżki łuskanego słonecznika
    sól, pieprz
    1-2 łyżki oleju do smażenia cukinii

Tortilla na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać olej. Cukinię umyć i razem ze skórką zetrzeć na dużych oczkach tarki wpost na patelnię. Lekko posolić, przesmażyć, aż odparuje cała woda.
    Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
  • 2. W misce wymieszać ze sobą pokrojone w kostkę awokado, w plasterki oliwki i pokruszoną fetę. Dodać przesmażoną cukinię i uprażony słonecznik. Wszystko wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać placki tortilli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy