Tort urodzinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubijamy białka, dodajemy cukier,żółtka i przesiane mąki z proszkiem do
pieczenia. Chwilę miksujemy.Wlewamy do dużej tortownicy, wyłożoną
papierem i pieczemy ok. 25-30 min. w temp. 180 °C.
2.Budynie przygotowujemy według przepisu. Studzimy. 2 kostki margaryny
ucieramy mikserem z 1 szklanką cukru. Potem dodajemy ostudzony budyń.
Dalej ucieramy,aż masa będzie puszysta.Dzielimy na 2 części, do jednej
dodajemy 2 łyżki kakao.
3.Biszkopt dzielimy na 4 części. Przekładamy białą masą,dżemem, potem
ciemną masą. Na wierzch ciemna masa i dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Resztę kremu nakładamy w rękaw cukierniczy ( według własnego
uznania,różnymi końcówkami) i dekorujemy.
Komentarze