TORT a'la TIRAMISU

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

PROSTE I SZYBKIE CIASTO DO KAWY :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • BISZKOPT :

    4 JAJKA
    130 G DROBNEGO CUKRU
    100 G MĄKI PSZENNEJ
    33 G MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA

    MASA:

    300 ml śmietany 30 %
    250 g serka mascarpone
    3 łyżki cukru pudru
    kakao do posypania

    PONCZ:

    mocna kawa + alkohol

Tort a'la tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników upiec w okrągłej tortownicy biszkopt.
    Po ostudzeniu przekroić na 3 placki.
  • 2. Śmietanę ubić z cukrem pudrem . Następnie dodać mascarpone i jeszcze chwilę ubijać. Placki dobrze nasączyć ponczem. Masę podzielić na 3 części . Smarować kolejno placki. Każdą warstwę śmietany posypać kakao.
    Przechowywać w lodówce.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy