Torcik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1) KAWE ZAPARZAMY W 250 ML WODY I STUDZIMY. ŻELATYNĘ ROZPUSZCZAMY W 125 ML WODY I STUDZIMY.
2) ŻÓŁTKA I JAJKO UBIJAMY Z CUKREM NA PARZE NA JEDNOLITĄ MASĘ. STUDZIMY.
3) MARGARYNĘ UCIERAMY NA PUCH. NIE PRZERYWAJĄC UCIERANIA, STOPNIOWO DODAJEMY MASĘ JAJECZNĄ, A NASTĘPNIE SERKI. NADAL UCIERAJĄC DODAJEMY MLEKO W PROSZKU. WLEWAMY ŻELATYNĘ I DELIKATNIE MIESZAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ.
4) BISZKOPTY NASĄCZAMY KAWĄ. UKLADAMY W TORTOWNICY (ŚR.26CM.) NA PRZEMIAN Z MASĄ AŻ DO WYCZERPANIA SKŁADNIKÓW. CIASTO WSTAWIAMY DO LODÓWKI I CHŁODZIMY 1.5 GODZINY.
Komentarze