TORCIK CAPPUCCINO

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

MÓJ MĄŻ UWIELBIA TO CIASTO :-)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 CAŁE JAJKO
    5 ŻÓŁTEK
    3 WANILIOWE SERKI PO 150 G
    2 ŁYŻKI ŻELATYNY
    KOSTKA MARGARYNY
    2 SZKL. MLEKA W PROSZKU
    3/4 SZKL. CUKRU PUDRU
    3 PACZKI OKRĄGŁYCH BISZKOPTÓW
    3 ŁYŻECZKI KAWY
    ORZECHY LASKOWE DO DEKORACJI

Torcik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) KAWE ZAPARZAMY W 250 ML WODY I STUDZIMY. ŻELATYNĘ ROZPUSZCZAMY W 125 ML WODY I STUDZIMY.

    2) ŻÓŁTKA I JAJKO UBIJAMY Z CUKREM NA PARZE NA JEDNOLITĄ MASĘ. STUDZIMY.

    3) MARGARYNĘ UCIERAMY NA PUCH. NIE PRZERYWAJĄC UCIERANIA, STOPNIOWO DODAJEMY MASĘ JAJECZNĄ, A NASTĘPNIE SERKI. NADAL UCIERAJĄC DODAJEMY MLEKO W PROSZKU. WLEWAMY ŻELATYNĘ I DELIKATNIE MIESZAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ.

    4) BISZKOPTY NASĄCZAMY KAWĄ. UKLADAMY W TORTOWNICY (ŚR.26CM.) NA PRZEMIAN Z MASĄ AŻ DO WYCZERPANIA SKŁADNIKÓW. CIASTO WSTAWIAMY DO LODÓWKI I CHŁODZIMY 1.5 GODZINY.

Komentarze

Podobne przepisy