Połączenie banana, białej czekolady i budyniu jest nie tylko wyjątkowe, ale i pyszne. Czerwona porzeczka natomiast nadaje tartaletkom wyrazisty smak. Gorąco polecam!
Składniki:
Na ok. 15 tartaletek
3 szklanki mąki krupczatki,
1 kostka margaryny,
4 łyżki cukru pudru,
4 żółtka,
2 łyżki śmietany,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2/3 łyżki octu,
2 łyżki wiórek kokosowych,
Czerwone porzeczki,
Biała czekolada,
Banan,
Budyń waniliowy,
Cukier puder do posypania
Margaryna i bułka tarta do foremek
Tartaletki z białą czekoladą, budyniem, bananem i czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy schłodzoną margarynę, cukier, żółtka, ocet i śmietanę. Staramy się zagnieść ciasto. Przygotowywujemy budyń według przepisu. Ciasto dzielmy na dwie części. Smarujemy foremki. Potem rozkruszamy połowę ciasta na dno i na boki. Następnie wykładamy budyń na ciasto. Porzeczki myjemy i wysypujemy je na budyń, na porzeczki po plasterku banana i po kostce białej czekolady. Pozostałe ciasto dokładnie zagniatamy z wiórkami kokosowymi i palcami rozkruszamy na nadzienie tartaletek. Babeczki pieczemy około 20-30 minut do zarumienienia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze