Tartaletki z białą czekoladą, budyniem, bananem i czerwoną porzeczką

0 (0 ocen)

Połączenie banana, białej czekolady i budyniu jest nie tylko wyjątkowe, ale i pyszne. Czerwona porzeczka natomiast nadaje tartaletkom wyrazisty smak. Gorąco polecam!

Składniki:

  • Na ok. 15 tartaletek
    3 szklanki mąki krupczatki,
    1 kostka margaryny,
    4 łyżki cukru pudru,
    4 żółtka,
    2 łyżki śmietany,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    2/3 łyżki octu,
    2 łyżki wiórek kokosowych,
    Czerwone porzeczki,
    Biała czekolada,
    Banan,
    Budyń waniliowy,
    Cukier puder do posypania
    Margaryna i bułka tarta do foremek

Tartaletki z białą czekoladą, budyniem, bananem i czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy schłodzoną margarynę, cukier, żółtka, ocet i śmietanę. Staramy się zagnieść ciasto. Przygotowywujemy budyń według przepisu. Ciasto dzielmy na dwie części. Smarujemy foremki. Potem rozkruszamy połowę ciasta na dno i na boki. Następnie wykładamy budyń na ciasto. Porzeczki myjemy i wysypujemy je na budyń, na porzeczki po plasterku banana i po kostce białej czekolady. Pozostałe ciasto dokładnie zagniatamy z wiórkami kokosowymi i palcami rozkruszamy na nadzienie tartaletek. Babeczki pieczemy około 20-30 minut do zarumienienia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy