Pyszne słodkości owocowe serwuje w moim domu bardzo często. W sezonie
korzystam z bogatej oferty owoców. Wtedy smakują najlepiej i moje
wypieki bardzo szybko znikają ze stołu.
Tarta winogronowo-wiśniowa z dżemem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Masło posiekaj z mąką i cukrem pudrem. Dodaj żółtko i zagnieć
ciasto. Wyłóż je do formy na tartę o średnicy około 26 cm. Piecz
około 25 minut w temperaturze 190-180 stopni.
2. Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku i odstaw do
przestygnięcia. Winogrona obierz, umyj i osusz. Wystudzone ciasto posmaruj
dżemem brzoskwiniowym, ułóż na wierzchu owoce i zalej całość
tężejącą galaretka. Schłodź ciasto w lodówce.
Komentarze