Szybka tarta z dżemem

4.38 (185 ocen)

  • 55 min

Jej przygotowanie to chwila

  • 55 min

Składniki:

  • 2 szklanki maki
    1/2 szklanki cukru
    10 dkg margaryny
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    3 czubate łyżki dżemu z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

4.38 (185 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery Przetwory

Szybka tarta z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier, margarynę, jajko i proszek zagnieść.
  • 2. Podzielić na dwie części- jedną wylepić blaszkę od tarty.
  • 3. Posmarować dżemem.
  • 4. Resztę ciasta pokruszyć na wierzch jak kruszonkę. Całość piec około 45 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować