Szybki obiad a’la Meksicano

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybki i tani obiad

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 woreczki ryżu
    - 40dag mięsa mielonego
    - 30dag pieczarek
    - po pół puszki kukurydzy, czerwonej i białej fasoli
    - po jednej papryce czerwonej i zielonej
    - koncentrat pomidorowy
    - papryka w proszku słodka i ostra
    - oregano
    - sól, pieprz

Szybki obiad a’la meksicano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wrzucamy do garnka i smażymy na wolnym ogniu. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsączamy. Pieczarki, kukurydzę, fasolę i paprykę dokładamy do mięsa i razem dusimy od czasu do czasu mieszając. Przed końcem gotowania dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku przyprawami. Podajemy z ryżem. I gotowe:-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy