Szybki makaron z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wykwintne danie w 20 minut nie tylko na obiad.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g krewetek rozmiar 16-20
    1 mała cukinia
    1 kawałek selera korzeniowego
    1 duża marchew
    2 łodygi selera naciowego
    1 kawałek pora
    2 łyżki pędów bambusa
    1 szalotka
    2 ząbki czosnku
    150 g grzybów shimeji
    50 ml oleju sezamowego
    1 łyżeczka cukru palmowego
    2 łyżki sosu rybnego
    2 łyżki sosu ostrygowego
    100 ml wody
    1 łyżka mąki z tapioki
    300 g makaronu ze spiruliną

Szybki makaron z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szybki makaron z krewetkami 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.



    Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy krewetki, pokrojone w słupki warzywa, grzyby, pędy bambusa, posiekaną szalotkę, pora pokrojonego krążki, posiekany czosnek, dodajemy sosy, cukier, razem smażymy kilka minut na największym płomieniu, cały czas mieszając.

    Na koniec zagęszczamy mąką wymieszaną z przegotowaną (zimną) wodą. Chwilę dusimy.



    Podajemy z ugotowanym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy