Szybka sałatka pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna i szybka sałatka na każdą okazję.

  • 30 min

Składniki:

  • 200g młodych pieczarek
    150g żółtego sera
    4 ugotowane na twardo jajka
    biała część pora
    pół puszki kukurydzy
    majonez
    szczypiorek
    sól
    pieprz

Szybka sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, smażymy, doprawiając solą i pieprzem (można też dodać odrobinę cebulki). Odstawiamy do przestygnięcia. Jajka gotujemy na twardo – kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki, posypujemy solą i odstawiamy na kilka minut aż puści sok. W ten sposób pozbawiamy go goryczy. Do miski wkładamy pieczarki, jaja, por odsączony z soku, starty na dużych oczkach ser oraz odcedzoną z zalewy kukurydzę a także szczypiorek. Majonez mieszamy z solą i pieprzem. Dodajemy do pieczarek z jajkami i dokładnie mieszamy.

Porady

Przed podaniem chłodzimy ok. 30 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy