Szpinakowe roladki z łososiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi

  • 50 min

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku rozdrobnionego
    1 opakowanie serka chrzanowego, np. almette
    1 opakowanie wędzonego łososia, ok. 150 g
    3 jajka
    2 łyżki mąki
    1 łyżeczka wegety
    1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
    Sól, pieprz do smaku

Szpinakowe roladki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak należy przesmażyć z czosnkiem i wegetą na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Żółtka oddzielić od białek, z których ubić sztywną pianę.
  • 2. Do wystudzonego szpinaku dodać żółtka, mąkę i ubite białka. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
  • 3. Po wyjęciu wystudzić, posmarować serkiem, wyłożyć na to łososia i zwinąć w roladę. Włożyć do lodówki na ok. godzinę do wychłodzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy