Szpinakowa z botwiną, kozim serem i kaparami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pierwszy raz skusiłam się na surową botwinkę. Było warto :)

  • 10 min

Składniki:

  • opakowanie młodego, świeżego szpinaku
    100 - 150 g ulubionego koziego sera
    garść kaparów
    pęczek botwinki
    1 duży pomidor (u mnie malinówka z działki)
    sos wnegert albo sos balsamiczny

Szpinakowa z botwiną, kozim serem i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy i suszymy. Botwinkę myjemy i porywamy. Ser kroimy w kostkę, Pomidor pozbawiamy skórki i kroimy w kostkę.
  • 2. Na półmisku wykładamy szpinak, botwinę, pomidory, ser, kapary i polewamy swoim ulubionym sosem.

Komentarze

Podobne przepisy