Szczupak na patyczku z salsą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Coś pysznego z mięsa szczupaka -polecam

  • 15 min

Składniki:


  • 1 szczupak ,
    przyprawa do grilla
    ketchup ostry ,
    1 pęczek rzodkiewka ,
    4 szt ogórki konserwowe ,
    1 szt cebula ,
    5 szt pieczarki marynowane ,
    1 łyżeczka musztarda

Szczupak na patyczku z salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczupaka myjemy osuszamy i filetujemy. Następnie kroimy w paski. Każdy pasek nakładamy na patyczek. Doprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy.
    Robimy salsę. Rzodkiewkę myjemy odcinamy ogonki i liście kroimy w kosteczkę. Pieczarki i ogórki także kroimy drobno. Cebulę siekamy. Warzywa mieszamy. Dodajemy ketchup i musztardę -mieszamy. Salsę chłodzimy.

Komentarze

Podobne przepisy