Surówka z porem i kapustą

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna, szybka i zdrowa surówka.

  • 25 min

Składniki:

  • pół niedużej główki kapusty,
    2 białe części pora,
    łyżka jogurtu naturalnego,
    majonez wg uznania,
    ocet winny do smaku,
    marchewka,
    cukier,
    sól,
    pieprz.

Surówka z porem i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy. Pora i kapustę szatkujemy, posypujemy solą aby zmiękły i puściły sok. Lekko je odciskamy. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki, dodajemy do kapusty i pora. Warzywa mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy do smaku octem, cukrem, solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy