SURÓWKA Z PEKINKI

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna,zdrowa surówka,pasuje prawie do każdego dania mięsnego.Polecam

  • 10 min

Składniki:

  • Kapusta pekińska
    1 czerwona cebula
    1/4 puszki czerwonej fasoli
    3 łyzki świeżego siekanego koperku
    3 łyzki oleju
    1 łyzka wody
    sól,pieprz

Surówka z pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pekinkę drobno kroimy.Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.Wrzucamy osączoną czerwona fasole.
    Do wody i oleju dodajemy posiekany koperek,doprawiamy solą i pieprzem wg uznania.Polewamy gotowym sosikiem warywka,dokładnie mieszamy.Odstawiamy na kilkanascie munt do lodówki zeby surówka sie przegryzła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy