Surówka z młodej pekinki

4.5 (159 ocen)

  • 30 min

Smaczna i zdrowa surówka z młodej kapusty pekińskiej.Jest szybka w przygotowaniu i tania.

  • 30 min

Składniki:

  • pół małej główki młodej kapusty pekińskiej
    pół papryki czerwonej
    pół pęczka rzodkiewek
    3-4 łyżki oleju rzepakowego
    łyżeczka soku z cytryny
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy.Kapustę kroimy drobno,wkładamy do miski.Paprykę kroimy w cienkie paseczki a rzodkiewki w półplasterki,dodajemy do kapusty,mieszamy.Robimy sos:mieszamy razem olej,sok z cytryny,sól i pieprz do smaku.Polewamy surówkę,mieszamy i odstawiamy na godzinkę aby smaki się przegryzły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować