Surówka z kalarepki, marchewki i papryki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną i zdrową surówkę. Tania i szybka w przygotowaniu surówka, którą polecam do drugiego dania.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia kalarepka
    1 duża marchew
    1/2 małej zielonej papryki
    1/2 małej czerwonej papryki
    1 łyżka oliwy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    cukier do smaku

Surówka z kalarepki, marchewki i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kalarepki, marchewki i papryki 1. Kalarepę myjemy i obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchew obieramy i myjemy i też ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Papryki myjemy i czyścimy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Starte i pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz wlewamy oliwę. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy