Surówka z kalarepki, rzodkiewek, papryki z jogurtem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna surówka z warzyw z dodatkiem jogurtu. Polecam do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalarepka
    garść rzodkiewek
    1/4 czerwonej papryki
    1 cebula dymka
    1 łyżka jogurtu
    1 łyżeczka oliwy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kalarepki, rzodkiewek, papryki z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Kalarepkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej, odciskamy z płynu i wkładamy do miski. Rzodkiewki i paprykę kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno. Pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy resztę składników. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować