Surówka z kalarepki

0 (0 ocen)

  • 6 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zdrowy dodatek do obiadu, który można zrobić w kilka minut.

  • 6 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalarepa
    1 marchewka
    5-centymetrowy kawalek pora (biała część)
    Gotowy sos koperkowy
    2-3 lyżki oleju

Surówka z kalarepki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarępę i marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
    Pora myjemy i drobno kroimy.
    Warzywa mieszamy w misce z olejem i połową sosu koperkowego, odstawiamy na chwilę do lodówki do "przegryzienia" się smaków.

Porady

Jeśli nie chcemy korzystać z gotowego sosu koperkowego, możemy zrobić własny: drobno siekamy świeży koperek, mieszamy z odrobiną soli, cukru i pieprzu. Mieszamy z olejem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy